Μεγάλη νίκη στην καυτή έδρα της Ν. Κίου: Αργοναύτης Ν. Κίου – ΑΣΛ Το Λεωνίδιο 57-71

Μια από τις πιο σημαντικές νίκες του φετινού πρωταθλήματος πέτυχε η ομάδα μας το περασμένο Σάββατο στο κλειστό της Νέας Κίου απέναντι στον μαχητικό Αργοναύτη. Ήταν η δεύτερη εντός έδρας ήττα για τον Αργοναύτη ενώ το Λεωνίδιο κατάφερε με ένα εκπληκτικό δεύτερο ημίχρονο να διατηρήσει τη διαφορά των 2 πόντων που έχει από το Κρανίδι.

Στο ξεκίνημα ο Αργοναύτης μπήκε δυνατά και κατάφερε να προηγηθεί με διαφορά 8 πόντων κυρίως με καλάθια που πετύχαινε κοντά στη ρακέτα. Το Λεωνίδιο όμως αντέδρασε, βελτιώνοντας τις επιθέσεις του και παίζοντας πιο δυνατά στην άμυνα. Το πρώτο δεκάλεπτο βρήκε τις ομάδες κοντά στο σκορ και τελείωσε με 18-17 υπέρ του Αργοναύτη.

Από το πρώτο δευτερόλεπτο του αγώνα (για να μην πούμε από το ζέσταμα των δύο ομάδων) μία μερίδα ανεγκέφαλων οπαδών, που δυσφημούν τόσο το άθλημα όσο και την ομάδα του Αργοναύτη, έβριζε εν χορώ την αποστολή του Λεωνιδίου με ακατονόμαστες βρισιές και χυδαίους χαρακτηρισμούς, δημιουργώντας κλίμα έντασης και τρομοκρατίας. Η μερίδα αυτών των ανόητων οπαδών του Αργοναύτη πίστευε ότι με αυτό τον τρόπο θα φοβίσει και θα επηρεάσει την απόδοση των παιχτών του Λεωνιδίου..

Στο δεύτερο δεκάλεπτο το σκηνικό δεν άλλαξε παρόλο που η ομάδα μας πήρε την πρωτοπορία με 20-25 ο Αργοναύτης κατάφερνε να βρει λύσεις από τα 4-5 μέτρα και κάτω από το καλάθι. Στο διάστημα αυτό παρόλο που ο Αργοναύτης έπαιζε πολύ σκληρά στην άμυνα του, είχαμε κερδίσει ελάχιστα φάουλ, ενώ οι περισσότεροι βασικοί μας παίχτες είχαν φορτωθεί με αρκετά φάουλ από νωρίς. Το δεύτερο δεκάλεπτο τελείωσε με τον Αργοναύτη να προηγείται 31-28.

Την ώρα που οι δύο ομάδες πήραν το δρόμο για τα αποδυτήρια οι οπαδοί του Αργοναύτη δημιούργησαν ένταση στη φυσούνα που οδηγούσε στα αποδυτήρια καθώς επιτέθηκαν σε μέλη της αποστολής του Λεωνιδίου, η οποία όμως έληξε γρήγορα με την παρέμβαση ορισμένων παιχτών και παραγόντων της ομάδας του Αργοναύτη.

Το σκηνικό όμως του αγώνα άλλαξε τελείως όταν οι δύο ομάδες επέστρεψαν στον αγωνιστικό χώρο για τα τελευταία δύο δεκάλεπτα. Οι παίχτες του Νικολαίδη όχι μόνο δεν τρομοκρατήθηκαν από τους προπηλακισμούς των οπαδών του Αργοναύτη, αλλά μπήκαν μεταμορφωμένοι στο παρκέ από το ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου αλλάζοντας τελείως τη μορφή του αγώνα. Με πολύ καλή άμυνα και δημιουργώντας μερικές πολύ ωραίες φάσεις στην επίθεση κατάφεραν να περιορίσουν τους ψηλούς της Νέας Κίου, να τρέξουν στον αιφνιδιασμό και να βάλουν μερικά πολύ όμορφα σουτ από την περιφέρεια. Η ομάδα μας στερήθηκε την βοήθεια του Μπουτσικάκη από πολύ νωρίς, αφού δέχθηκε τεχνική ποινή μετά από αιφνιδιασμό που τελείωσε ο ίδιος επιτυχημένα στο καλάθι της Νέας Κίου για διαμαρτυρία. Η τεχνική ποινή στον Μπουτσικάκη ήταν και 5ο φάουλ και είναι η πρώτη που δέχεται στην μακροχρόνια καριέρα του. Νωρίτερα δε, είχε αποβληθεί ο γυμναστής της ομάδας μας από τον πάγκο γιατί πανηγύρισε ένα καλάθι της ομάδας μας. Ο γυμναστής μας κατά την έξοδό του από το γήπεδο δέχθηκε την επίθεση των ανεγκέφαλων που προαναφέραμε με ύβρεις και ροχάλες. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ. Η μεταμόρφωση των παιχτών του Λεωνιδίου από το τρίτο δεκάλεπτο και μετά ανέτρεψε την εικόνα και έτσι στο τέλος του, βρεθήκαμε να προηγούμαστε με 46-52 (πετύχαμε 24 πόντους και δεχθήκαμε μόνο 15). Στο σημείο αυτό τα φάουλ ήταν 8-18 υπέρ της Νέας Κίου με τους παίχτες μας να δέχονται πολύ σκληρές άμυνες.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η άμυνά μας έγινε ακόμα πιο δυνατή κλείνοντας όλους τους διαδρόμους και δυσκολεύοντας τα σουτ των Θ. Μιχαλόπουλου και Θωμόπουλου που ήταν και οι μοναδικοί που απειλούσαν από την περιφέρεια. Οι παίχτες του Αργοναύτη έδειχναν να μένουν από δυνάμεις και ψυχικά αποθέματα, ενώ οι παίχτες του Λεωνιδίου έπαιζαν πολύ ψυχωμένα δείχνοντας πόσο πολύ ήθελαν αυτή τη νίκη. Έτσι με ώριμες επιθέσεις και δυνατή άμυνα, οι παίχτες μας έκαναν σωστή διαχείριση του σκορ και κατάφεραν να δημιουργήσουν και να διατηρήσουν μια διαφορά 14 πόντων (57-71) μέχρι το τέλος του παιχνιδιού, που ήταν ένα από τα πιο συγκλονιστικά του φετινού πρωταθλήματος. Με αυτή τη νίκη που πανηγυρίστηκε ανάλογα, το Λεωνίδιο εδραιώνεται για τα καλά στην κορυφή του πρωταθλήματος, και αποδεικνύει ότι δίκαια είναι το φαβορί για την άνοδο.

Είδαμε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι από δύο καλές ομάδες που ήθελαν πολύ τη νίκη. Συγχαρητήρια στους παίχτες του Αργοναύτη για τη φιλότιμη προσπάθεια που κατέβαλαν.

Η μοναδική παραφωνία στον αγώνα ήταν αυτή η ομάδα ανεγκέφαλων οπαδών που μόλυναν με την παρουσία τους την ατμόσφαιρα αυτού του σημαντικού αγώνα για την εξέλιξη του φετινού πρωταθλήματος.

Ο Αργοναύτης πρέπει να απαλλαγεί από την παρουσία τους γιατί μειώνουν απίστευτα την αξία της προσπάθειας που κάνουν οι παίχτες του μέσα στο παρκέ. Δυσφημούν την ομάδα του Αργοναύτη και τον τόπο της Νέας Κίου αυτοί οι αηδιαστικοί τύποι που καμία σχέση δεν έχουν με το άθλημα που υπηρετούμε και μόνο προβλήματα ξέρουν να δημιουργούν. Αν δεν καταδικάσουν τη συμπεριφορά τους θα σημαίνει ότι η κατάσταση αυτή είναι αποδεκτή και ότι τους υποστηρίζουν σε αυτό που κάνουν.
Ακολουθεί στατιστική ανάλυση του παιχνιδιού.

Διαιτητές: Πετρόπουλος – Κουτσοδήμος

Τα δεκάλεπτα του αγώνα:
18-17, 13-11 (31-28), 15-24 (46-52), 11-19 (57-71)

Αργονάυτης Ν. Κίου (Τσώλης – Κουλούκης): Στούμπος, Χατζηαντωνάκης 12, Κυριαζής, Κούγιας.Ε. 3(1), Σταύρου, Κούγιας Β. , Μιχαλόπουλος Θ. 14(2), Παπαργύρης , Θωμόπουλος 6(2), Μιχαλόπουλος Μ. 10, Καπλατζής 12

Α.Σ.Λ. Το Λεωνίδιον (Νικολαίδης , Δολιανίτης): Θ. Τσεμπελής , Δ.Μαγγωνάκης 13(1τρ, 2/2β, 4/6δ, 6ρμπ), Αλ. Μουλάς 6 (2/4β, 2/4δ, 2κλ, 3ασ), Μ. Καττής 8 (2/3τρ, 6ρμπ), Θ. Βαρβατάκος 5, Γ.Νικολόης 21 (5/7τρ,4/6β, 7ασ, 3κλ) , Μ. Μακρινός , Μ. Λινάρδος , Ηλ. Φωσσές , Γ. Μπουτσικάκης 10(2), Αλ. Μιχαλάς 8(3/3δ, 8ρμπ), Γ. Κυρίος

Τα στατιστικά μας:
11/19 ελ.βολές 57%
15/28 δίποντα 53%
10/24 τρίποντα 41%
26 αμυντικά – 4 επιθετικά ριμπάουντ
17 Λάθη
1 Κοψίματα
12 κλεψίματα
16 ασίστ
17 κερδισμένα φάουλ

Η ομάδα μας ξεκινά από σήμερα την προετοιμασία για το επόμενο παιχνίδι στην έδρα μας με τον Απόλλωνα Αρχ. Κορίνθου που έχει μεγάλη βαθμολογική σημασία για την προσπάθεια που κάνουμε στο φετινό πρωτάθλημα.
Το παιχνίδι ξεκινάει στις 17:00 το επόμενο Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, και μετά θα ακολουθήσει κοπή πίτας και χοροεσπερίδα σε μέρος που θα ανακοινωθεί μέσα στην εβδομάδα. Σας περιμένουμε όλους κοντά μας να χαρούμε το παιχνίδι και να διασκεδάσουμε μαζί.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της αγωνιστικής:

Απόλλων Αρχαίας Κορίνθου – Ολυμπιάδα Άσσου Λεχαίου: 78-60
Ξεκινάμε από τον αντίπαλο της επόμενης αγωνιστικής. Εύκολο απόγευμα για τους παίχτες του Απόλλωνα απέναντι στην Ολυμπιάδα που κάνει και εκείνη την προσπάθειά της για σωτηρία αλλά παραμένει κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

‘Αρατος Κιάτου – Μέθανα: 80-54
Ο Άρατος νίκησε εύκολα στην έδρα του τα Μέθανα που κάνουν προσπάθεια να σωθούν αλλά παραμένουν στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.

ΑΟ Κρανιδίου – Τήρων Αγ. Θεοδώρων: 62-50
Εύκολα όπως δείχνει το σκορ φαίνεται να καθάρισε το παιχνίδι το Κρανίδι που παραμένει στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας μόνο του.

ΑΟ Ερμιόνης – ΚΑΟΚ Παλαίμωνας Κορίνθου: 68-72
Δεν κατάφερε να κερδίσει στην έδρα της η Ερμιόνη τον Παλαίμωνα. Ήταν πίσω στο σκορ στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα.

Ναύπλιο 2010 – Οίακας Ναυπλίου: 63-57
Επιστροφή στις νίκες για το Ναύπλιο 2010 μετά από πολλές συνεχόμενες ήττες, και μάλιστα στο τοπικό ντέρμπυ με το συντοπίτη Οίακα. Παρόλο που ο Κοκκάλας αποβλήθηκε από το 25ο λεπτό το Ναύπλιο κατάφερε μεγάλη νίκη γοήτρου.

την βαθμολογία του πρωταθλήματος μετά την 15η αγωνιστική μπορείτε να την δείτε πατώντας εδώ

To φωτορεπορτάζ είναι του Κώστα Τρανά και πάρθηκε από το www.leonidion.gr. Τον ευχαριστούμε πολύ που είναι στο πλευρό μας και βοηθάει με όλες του τις δυνάμεις.