Συνέντευξη του προπονητή μας Στ. Νικολαίδη στον ΣΕΠΚ

Ο προπονητής μας έδωσε συνέντευξη για την δουλειά που έγινε στο ανδρικό τμήμα μπάσκετ της ομάδας μας τη φετινή χρονιά, στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης.

Πιο αναλυτικά ο Νικολαίδης είπε:

«Ήταν ένα στοίχημα»

Μόλις ένα χρόνο έμεινε μακριά από τις Εθνικές κατηγορίες το Λεωνίδιο, καθώς κατέκτησε το πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑΚ κι έτσι θα επιστρέψει στη Γ’ εθνική. Εκεί δηλαδή όπου βρισκόταν μέχρι πέρσι. Ο τεχνικός….των ανόδων (τα τελευταία πέντε χρόνια έχει ισάριθμες ανόδους. Με την ομάδα της Αρμενικής από Δ’ ΕΣΚΑΝΑ σε Γ’ την επόμενη σεζόν πάλι με την Αρμενική από Γ’ σε Β’. Την επόμενη χρονιά ως παίκτης του Λεωνιδίου ανέβηκε από Α1 ΕΣΚΑΚ σε Γ’ εθνική. Πέρσι ως προπονητής ανέβασε το Ελληνικό από τη Γ’ ΕΣΚΑΝΑ στη Β’ και φέτος έκανε αυτό που ξέρει καλά με το Λεωνίδιο), Στέφανος Νικολαΐδης, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr), για την πορεία πρωταθλητισμού αλλά και για τις σκέψεις που κάνει για τη νέα αγωνιστική περίοδο.
Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 ΕΣΚΑΚ και την εξαιρετική πορεία που είχε το Λεωνίδιο

«Ήταν ένα μεγάλο στοίχημα γιατί ήταν μία ομάδα που έπεσε από τη Γ’ και έπρεπε να ανασυνταχθούμε και να δημιουργήσουμε μία καινούρια ομάδα. Τις περισσότερες φορές όταν ένας επαρχιακός σύλλογος πέφτει δύσκολα ανεβαίνει ξανά. Η ομάδα που δημιουργήθηκε είχε οκτώ καινούριους παίκτες, όμως καταφέραμε γρήγορα να φτιάξουμε μία καλή χημεία. Δουλέψαμε πολύ σκληρά και συγκεντρωμένα από την αρχή της περιόδου. Τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό από την αρχή. Έβγαλαν μεγάλο πάθος και ενέργεια δείχνοντας όρεξη γι’ αυτό που έκαναν. Καταφέραμε να πάρουμε το πρωτάθλημα που δεν ήταν ο αρχικός μας στόχος. Η κατάκτηση δεν ήταν τόσο εύκολη όσο ακούγεται, όμως εμείς την κάναμε να φαίνεται εύκολη.Για τα όσα καταφέραμε αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στους παίκτες μου για την προσπάθεια που έκαναν, τον ιδρώτα που έριξαν και που ήταν άψογοι σε όλα. Από εκεί και πέρα οφείλω να ευχαριστήσω τον άμεσο συνεργάτη μου, Σαράντη Δολιανίτη και τον γυμναστή, Γιώργο Καρατράντο. Για να μην μας λείψει τίποτα και να μπορούμε να δουλεύουμε απερίσπαστοι είχαμε τον Γενικό Αρχηγός, Άγγελο Δημαράκη και τους εφόρους, Θοδωρή Παπασαράντη και Δημήτρη Παπαρούνη που πραγματικά μας φρόντιζαν. Το μεγαλύτερο, όμως, ευχαριστώ το χρωστάμε στον άνθρωπο που μας δίνει τη χαρά και μας κάνει να μπορούμε να τα κάνουμε όλα αυτά και εννοώ τον πρόεδρο, Δημήτρη Σουραβλά».

Για την επιστροφή της ομάδας στις Εθνικές κατηγορίες και τα πλάνα που υπάρχουν

«Επειδή θεωρούμαστε υγιές σωματείο με σωστούς και οργανωμένους ανθρώπους πιστεύω ότι θα έχουμε τα ίδια πλάνα με φέτος. Δηλαδή να δημιουργήσουμε μία σοβαρή ομάδα, με καλό κλίμα που θα έχει όρεξη για μπάσκετ και θα έχει κάτι να πει μέσα στο παρκέ. Αν το καταφέρουμε αυτό μετά όπου φτάσουμε και ότι κάνουμε».

Για το γεγονός ότι τα τελευταία πέντε χρόνια έχει μόνο ανόδους

«Μυστικά επιτυχίας δεν υπάρχουν. Είναι ένα σύμπλεγμα πραγμάτων που σε βοηθάει να πετύχεις. Όταν δουλεύεις σε οργανωμένες συνθήκες, με καλούς παίκτες και επαγγελματικές συνθήκες τότε αν είσαι σωστός στη δουλειά σου, συγκεντρωμένος και αγαπάς αυτό που κάνεις μπορείς να πετύχεις κάποια πράγματα».