Κυπελλούχος η ομάδα Νέων στο Τουρνουά “Απόστολος Κατριλιώτης” : Ολυμπιάδα Ασσου Λεχαίου – ΑΣΛ Το Λεωνίδιο 52-58

Ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, αντάξιο ενός τελικού κυπέλλου, έγινε το περασμένο Σάββατο στο κλειστό της Νέας Κίου. Στον τελικό του Τουρνουά “Απόστολος Κατριλιώτης” η ομάδα των Νέων μας αντιμετώπισε την Ολυμπιάδα Άσσου Λεχαίου.

Το παιχνίδι είχε πολλές διακυμάνσεις και επιφύλαξε μεγάλες συγκινήσεις, τόσο για τις δύο ομάδες όσο και για τους φιλάθλους που πήγαν να το παρακολουθήσουν.

Στην πρώτη περίοδο το Λεωνίδιο μπήκε νευρικά στα πρώτα λεπτά και βρέθηκε πίσω στο σκορ. Αμέσως όμως τα παιδιά μας σοβαρεύτηκαν και πήραν το ρυθμό του παιχνιδιού στα χέρια τους. Η άμυνα ήταν πολύ σφιχτή και έτσι καταφέραμε να προηγηθούμε με σημαντική διαφορά στο τέλος της πρώτης περιόδου 4-15.

Στη δεύτερη περίοδο η Ολυμπιάδα μπήκε από το πρώτο δευτερόλεπτο πολύ δυνατά και έδειχνε αποφασισμένη να ανατρέψει την κατάσταση. Με βασικούς εκφραστές των επιθέσεών της τους Μπαλτζή και Πούρο κατάφερε να ανατρέψει τη διαφορά γρήγορα και έτσι το σκορ έγινε στα μέσα της δεύτερης περιόδου 18-15 υπέρ του αντιπάλου μας. Σε αυτό το σημείο οι αθλητές μας αφυπνίστηκαν και με διαδοχικά καλάθια των Τσεμπελή, Κυρίου και τρίποντο του Γολεγού ισοφαρίσαμε το σκορ σε 21-21. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι 23-22 υπέρ της Ολυμπιάδας.

Τα πάντα έδειχναν ότι θα ακολουθούσε ένα συγκλονιστικό δεύτερο ημίχρονο.

Και πράγματι στο τρίτο δεκάλεπτο οι ομάδες εναλλάσσονταν στο σκορ χωρίς να μπορεί καμία από τις δύο να ξεφύγει. Στο τέλος της περιόδου η ομάδα μας έχτισε μία μικρή διαφορά 4 πόντων η οποία όμως γρήγορα εξανεμίστηκε από τις επιτυχημένες προσπάθειες των παιχτών της Ολυμπιάδας. Έτσι το τέλος αυτής της περιόδου βρήκε τους παίχτες μας να είναι μπροστά στο σκορ με 38-41 με όμορφο καλάθι που πέτυχε στη λήξη ο Τσεμπελής.

Στην Τέταρτη περίοδο η ομάδα μας έδειξε ότι ήταν ιο αποφασισμένη για την κατάκτηση του τροπαίου και διατήρησε το προβάδισμα σε όλη τη διάρκεια της περιόδου. Με κύριο εκφραστή των επιθετικών της ενεργειών τον Τσεμπελή, η ομάδα το Σαράντου Δολιανίτη απειλήθηκε μόνο στο σημείο όπου η Ολυμπιάδα μείωσε με απίθανο τρίποντο σε 48-50. Από αυτό το σημείο και μετά η διαφορά μεγάλωσε και πάλι και τη χαριστική βολή έδωσε με τρίποντο από την κορυφή , ο συνήθης ύποπτος Θοδωρή Τσεμπελής σε μια από τις τελευταίες επιθέσεις του αγώνα. Στο σημείο εκείνο το σκορ ήταν 52-54 και διαφορά πήγε στους 5 πόντους με μόνο 12 δευτερόλεπτα να απομένουν. Το τελικό 52-58 διαμορφώθηκε  με μία εύστοχη βολή.

Ήταν μία πραγματική κατάθεση ψυχής από αυτά τα δέκα παλικάρια του Λεωνιδίου και την προπονητική τους ομάδα (Δολιανίτη – Ορφανό – Παπαρούνη)

Τα δεκάλεπτα του αγώνα:

4-15, 19-7 (23-22), 15-19 (38-41), 14-17 (52-58)

Οι πόντοι των δύο ομάδων:

ΑΣΛ Το Λεωνίδιο (Δολιανίτης, Ορφανός, Παπαρούνης):

Τσεμπελής 35(2),   Γιώργος Κυρίος 13,    Γολεγός Γιάννης 8(2),Σεμπάστιαν Χείλαρης 2 (με πολύ μεγάλη προσφορά στην άμυνα),Νίκος Ξυντάρης (με μεγάλη προσφορά στην αμυντική λειτουργία), Νεκτάριος Κυρίος, Πουτσελάς, Βλάμης, Ορφανός, Σαρρής,

Ολυμπιάδα Άσσου Λεχαίου (Παπαμιχαήλ)

Μπαλτζής 21, Πούρος 17, Λύκος 7, Πανούσης 5, Τσικούδης 2,

Πραγματικά μία μεγάλη νίκη για τα παιδιά του Λεωνιδίου επί ενός αντιπάλου που υπερτερούσε σε σωματικά προσόντα. Τα παιδιά μας έδειξαν ότι όταν αγωνίζεσαι με όλη σου τη δύναμη και καταθέτεις την ψυχή σου στο γήπεδο, από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, τότε είναι πολύ δύσκολο να νικηθείς ακόμα και από ισάξιο ή ανώτερο αντίπαλο.

Τα πανηγύρια για την ομάδα του Δολιανίτη κράτησαν αρκετή ώρα και ακολούθησε η απονομή από τον Πρόεδρο της ΕΣΚΑ-Κ  κ. Αγγελόπουλο.

Επίσης τιμήθηκε με αναμνηστική πλακέτα η οικογένεια του αδικοχαμένου αθλητή Απ. Κατριλιώτη, στη μνήμη του οποίου γίνεται και το Τουρνουά κάθε χρόνο.

Την εξέλιξη του συγκλονιστικού αγώνα μπορείτε να παρακολουθήσετε λεπτό προς λεπτό στη σελίδα μας Live!

Ολόκληρο το βίντεο του συγκλονιστικού τελικού, με την απονομή και τα πανηγύρια στα αποδυτήρια μπορείτε να παρακολουθήσετε πατώντας σε αυτή τη σελίδα.