Μία νίκη μακριά από τον τίτλο: ΑΣΛ Το Λεωνίδιο – ΚΑΟΚ Παλαίμωνας 72-65

Ένα παιχνίδι που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των φιλάθλων που βρέθηκαν στο κλειστό του Λεωνιδίου έγινε το Σάββατο, μεταξύ της ομάδας μας και του ΚΑΟΚ Παλαίμωνα Κορίνθου. To Λεωνίδιο προερχόταν από μεγάλη νίκη μέσα στους Αγίους Θεοδώρους, ενώ ο Παλαίμωνας είχε υποστεί ήττα εντός έδρας από τον Αργοναύτη Ν. Κίου την προηγούμενη αγωνιστική. Το παιχνίδι ήταν από την αρχή δυνατό με το Λεωνίδιο να προσπαθεί να δημιουργήσει δαφορά, αλλά με τον αντίπαλο να βρίσκει επιθετικές λύσεις και να διατηρεί την επαφή του με το σκόρ. Έτσι η πρώτη περίοδος έληξε 11-10 υπέρ του Λεωνιδίου.
Με την είσοδο του Βαρβατάκου στο δεύτερο δεκάλεπτο το Λεωνίδιο αύξησε την πίεσή του στην περιφέρεια, πήρε αρκετά ριμπάουντ και βρήκε την ευκαιρία να τρέξει στον αιφνιδιασμό και να χτίσει διαφορά που άγγιξε τους 12 πόντους. Ο Παλαίμωνας όμως έδειξε ότι ήταν αποφασισμένος να μην καταθέσει εύκολα τα όπλα και ότι είχε έρθει για να παλαίψει μέχρι το τέλος το παιχνίδι παρόλο που είναι βαθμολογικά αδιάφορος. Η μαχητικότητα του αντιπάλου είχε σαν αποτέλεσμα να παρακολουθήσουμε ένα δυνατό παιχνίδι. Έτσι το δεύτερο δεκάλεπτο βρήκε την ομάδα μας να προηγείται με 32-25.
Tο τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με δύο γρήγορα καλάθια του Παλαίμωνα και η διαφορά μειώθηκε στους 3, αλλά απάντησε γρήγορα ο Μαγγωνάκης. Στα επόμενα λεπτά και ενώ η διαφορά ήταν στους 5 πόντους, η ομάδα μας που μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν ήταν όσο εύστοχη είναι συνήθως, πέτυχε δύο διαδοχικά τρίπονα, το πρώτο με το Μαγγωνάκη και το δεύτερο με το Βαρβατάκο που ήταν πραγματικά εκρηκτικός και έκανε την καλύτερή του εμφάνιση με τη φανέλα του Λεωνιδίου στο φετινό πρωτάθλημα. Σημαντική και η βοήθεια κάτω από τα καλάθια του Κυρίου που ξεκίνησε από την αρχή του τρίτου δεκαλέπτου. Έτσι παρόλο που ο Παλαίμωνας απαντούσε με εύστοχα τρίποντα, χτίσαμε μία διαφορά 10 πόντων στο τέλος της τρίτης περιόδου με το σκορ να είναι στο 53-43.
Στην τελευταία περίοδο το σκηνικό ήταν όμοιο με την τελευταία περίοδο. Ο Παλαίμωνας συνέχισε να μάχεται για να γυρίσει το παιχνίδι, και κατάφερε να μειώσει σε 55-49, αλλά εκεί ήρθε πάλι ο Μαγγωνάκης νε επαναφέρει τη διαφορά στους 9 πόντους. Σε αυτό το σημείο το Λεωνίδιο επέβαλε την υπεροχή του και αύξησε τη διαφορά στους 17 πόντους με πολύ καλές άμυνες, κλεψίματα και ευστοχία στην επίθεση. Σε αυτό το σημείο και ενώ όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι είχε τελειώσει, δημιουργήθηκε ένταση όταν ο Αρβανιτάκης έπεσε πολύ δυνατά πάνω στο Μιχαλά εκτός φάσης. Δημιουργήθηκε φραστικό επεισόδιο μεταξύ των παιχτών, χωρίς περαιτέρω διαπληκτισμούς που οδήγησε σε τεχνική ποινή του Μιχαλά καθώς οι διαιτητές δεν είδαν τον αντίπαλό του που τον προκάλεσε. Η μικρή αυτή αναστάτωση έληξε πολύ σύντομα, αλλά ο αντίπαλος βρήκε την ευκαιρία να μειώσει και να ξαναμπεί στο παιχνίδι ενώ χάθηκε για λίγο η ψυχραιμία στο στρατόπεδό μας. Έτσι δεχθήκαμε ένα γρήγορο 9-0 και απάντησε με δίποντο ο Μπουτσικάκης κάνοντας το 72-62. Ο Παλαίμωνας διαμόρφωσε με τρίποντο το τελικό 72-65, 50″ δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, και στο χρόνο που απέμενε καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να πετύχει καλάθι.
Τα βασικά χαρακτηριστικά της αναμέτρησης ήταν η αστοχία στις ελεύθερες βολές, τα αυξημένα ατομικά λάθη και η έλλειψη συγκέντρωσης στο σημείο που η ομάδα έχτισε μία διαφορά 17 πόντων στο τελευταίο δεκάλεπτο. Ο Νικολαίδης χρησιμοποίησε και τους 12 παίχτες του σε ένα δύσκολο και ιδιαιτέρως ανταγωνιστικό παιχνίδι τονίζοντας το βάθος του ρόστερ της ομάδας μας. Αυτά τα στοιχεία σε συνδυασμό με την μαχητικότητα και την ευστοχία του Παλαίμωνα από το τρίποντο, δημιούργησαν ένα πολύ ενδιαφέρον θέαμα που απόλαυσαν όσοι βρέθηκαν στο κλειστό του Λεωνιδίου.
Είναι από τις λίγες φορές που και οι δύο αντίπαλοι φεύγουν από το γήπεδο ευχαριστημένοι. Το Λεωνίδιο από τη μία γιατί συνεχίζει νικηφόρα την πορεία του προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος και βρίσκεται μόλις μία νίκη μακριά από αυτό το στόχο, και ο Παλαίμωνας γιατί έδωσε μία σημαντική μάχη και οι παίχτες του έδωσαν πολλές υποσχέσεις για το μέλλον της ομάδας.

Διαιτητές: Τζαμάκου – Σωτηρόπουλος

Τα δεκάλεπτα του αγώνα:

11-10, 21-15 (32-25), 21-18 (53-43), 19-22 (72-65)

Οι πόντοι των δύο ομάδων:

ΑΣΛ Το Λεωνίδιον (Νικολάιδης, Δολιανίτης): Τσεμπελής, Μαγγωνάκης 13 (3/8διπ, 2/4τρ, 4ριμπ, 2κλ, 1ασ), Μουλάς , Καττής , Βαρβατάκος 21 (7/9β,4/8δ, 2/3τρ, 8ριμπ, 4ασ), Νικολόης 3, Μακρινός, Λινάρδος 2, Φωσσές 4 (2/2δ, 3 ριμπ) , Μπουτσικάκης 17 (2/2β, 3/7δ,3/7 τρ, 7 αμυντκά, 2 επιθετικά, 1 κοψ, 2κλ), Μιχαλάς 7 (1/1β, 3/4δ), Κυρίος 5 (2/3δ, 2 αμυντικά, 2 επιθετικά).

ΚΑΟΚ Παλαίμων (Τζανάκης) Ζιερής, Αρβανιτάκης 23(1), Μίσιος, Μπολάνος 5(1),

Παζαράς Α.15 (2), Σταματόπουλος 3(1), Μπόκος, Παζαράς Π. 13(2), Αμπαδιωτάκης 6

Τα στατιστικά της ομάδας μας

15/27 ελ. βολές (55%)

18/41 δίποντα (44%)

7/20 τρίποντα (35%)

28 αμυντικά – 12 επιθετικά ριμπάουντ

18 λάθη

12 κλεψίματα

14 ασίστ

4 κοψίμοτα

20 κερδισμένα φάουλ

Μπορείτε να διαβάσετε τον αγώνα φάση-φάση στην ενότητα Live!

Επόμενο παιχνίδι στο Ναύπλιο το Σάββατο 17 Μαρτίου στις 17:00 με αντίπαλο την ομάδα του Οίακα που δίνει την ύστατη μάχη για να αποφύγει την περιπέτεια των play off. O Οίακας που έχασε από τον Αργοναύτη στην Νέα Κίο, θα τα δώσει όλα για να αποφύγει τον υποβιβασμό. Αυτό το στοιχείο πιστεύουμε ότι θα δώσει χαρακτήρα ντέρμπυ στο συγκεκριμένο παιχνίδι, καθώς οι παίχτες του Οίακα πλέον παίζουν με την πλάτη στον τοίχο.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της 19ης αγωνιστικής:

ΑΠΟ Μεθάνων – Τήρων Αγ. Θεοδώρων: 72-67 παρ.(60-60 κ.α.)

Μεγάλη νίκη για τα Μέθανα καθώς σε συνδιασμό με το αποτέλεσμα στη Νέα Κίο, έπιασαν τον Οίακα στην βαθμολογία.

ΑΟ Αργοναύτης Ν.Κ – Οίακας Ναυπλίου: 77-47

Ευρεία νίκη για τον Αργοναύτη που δεν βρήκε αντίσταση από τον Οίακα, ο οποίος έχασε μία θέση στο βαθμολογικό πίνακα και τώρα είναι δεύτερος από το τέλος.

ΑΟ Κρανιδίου – Ναύπλιο 2010: 61-45

Το Ναύπλιο δεν κατάφερε να κάνει την έκπληξη μέσα στο Κρανίδι, το οποίο φαίνεται να επικράτησε σχετικά εύκολα.

Απόλλων Αρχ. Κορίνθου – ΑΟ Ερμιόνης: 87-71

Ο Απόλλωνας ανταπέδωσε για την ήττα από την Ερμιόνη στον πρώτο γύρο

Άρατος Κιάτου – Ολυμπιάδα Άσσου Λεχαίου: 93-78
Δεν κατάφερε να κερδίσει η Ολυμπιάδα και παραμένει μόνη τελευταία. Μόνο που τώρα Οίακας και Μέθανα απέχουν 2 νίκες. Ο Άρατος συνεχίζει τα θετικά αποτελέσματα που τον έχουν εδραιώσει στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Πολύ σταθερή η ομάδα του Κιάτου ιδιαίτερα μέσα στην έδρα της, κάνει μία πολύ πορεία στο φετινό πρωτάθλημα.

Τη βαθμολογία του πρωταθλήματος μετά την 19η αγωνιστική μπορείτε να την δείτε πατώντας εδώ