Αλώβητη στους Αγίους Θεοδώρους η ομάδα μας: Τήρων Αγ. Θεοδώρων – ΑΣΛ Το Λεωνίδιο 60-76

Με δύο πρόσωπα εμφανίστηκε η ομάδα μας στο πρόσφατο παιχνίδι του Σαββάτου στο κλειστό των Αγ. Θεοδώρων με αντίπαλο την τοπική ομάδα του Τήρωνα. Στα πρώτα 30 λεπτά του παιχνιδιού η έλλειψη συγκέντρωσης των παιχτών μας, έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα του Τήρωνα που αγωνιζόταν χωρίς άγχος, να πιστέψει ότι θα μπορούσε να διεκδικήσει ακόμα και τη νίκη απέναντι στην ομάδα μας. Όμως στο τελευταίο δεκάλεπτο το σκηνικό άλλαξε: η ομάδα μας συγκεντρώθηκε στην άμυνα, και ήταν εξαιρετικά εύστοχη στην επίθεση και ιδιαίτερα στα σουτ 3 πόντων.

Αναλυτικότερα τώρα, στο πρώτο δεκάλεπτο παρόλο που ο Τήρωνας ξεκίνησε με δύο εύκολα καλάθια, ανταποδώσαμε γρήγορα και με 2 εύστοχα συνεχόμενα τρίποντα του Μπουτσικάκη προηγηθήκαμε στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου με 10-16. Φάνηκε εκεί ότι θα ήταν ένα εύκολο απόγευμα για την ομάδα μας.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο όμως η χαλάρωση στην άμυνα έδωσε την ευκαιρία στους αντιπάλους μας να ανατρέψουν την κατάσταση με κύριους εκφραστές στην επίθεση τους Καζιάνη, Σακελλαρίου και Ξενάκη. Έτσι η ομάδα μας με πολύ χαμηλό ποσοστό στις βολές δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το σκληρό παιχνίδι του αντιπάλου και πήγε στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι στο 34-32 υπέρ του γηπεδούχου.Στο τρίτο δεκάλεπτο οι μάχες κάτω από τα καλάθια ήταν πολύ δυνατές και ο αντίπαλος δεν έδειχνε να κάμπτεται εύκολα. Το προβάδισμα στο σκορ αλλάζε διαρκώς πλευρά με τις δύο ομάδες να ξεφεύγουν με 2-4 πόντους, αλλά να το χάνουν γρήγορα δημιουργώντας ένα σκηνικό αγωνίας για την έκβαση του παιχνιδιού. Στο μέσον της τρίτης περιόδου αποβλήθηκε ο Δανιήλ του Τήρωνα για εξύβριση της διαιτητού. Ο Μιχαλάς πέτυχε δύο καθοριστικά μακρινά σουτ (1 τρίποντο, 1 δίποντο) από την κορυφή της ρακέτας δίνοντας λύσεις σε ένα δύσκολο σημείο του παιχνιδιού. Το τελευταίο σφύριγμα του τρίτου δεκαλέπτου βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με 53-53.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο όμως το σκηνικό άλλαξε: η ομάδα μας μπήκε αποφασισμένη για τη νίκη, και οι παίχτες εφάρμοσαν κατά γράμμα τις οδηγίες του προπονητή Νικολαίδη. Έτσι με τη είσοδο του Βαρβατάκου που ανέλαβε τη φύλαξη του Καζιάνη, απομόνωσαν το επιθετικό όπλο του Τήρωνα στην άμυνα αφήνοντας μόνο τον Σακελλαρίου να απειλεί από την περιφέρεια. Το επιθετικό κρεσέντο του Μαγγωνάκη (3/3τρ) και του Νικολόη(2/2τρ) από τα 6,75μ στη τελευταία περίοδο, δημιούργησε διαφορά ασφαλείας 13 πόντων και με την σφιχτή αμυντική λειτουργία η ομάδα μας κατάφερε να μη δεχθεί καλάθι στα τελευταία 4 λεπτά του αγώνα. Ιδιαίτερα το τρίποντο του Νικολόη μετά από τρίποντο που είχαμε δεχθεί από τον Σακελλαρίου και το τρίποντο του Μαγγωνάκη στη λήξη της επίθεσής μας, “σκότωσαν” και την τελευταία ελπίδα που είχαν οι αντίπαλοι για τη διεκδίκηση της νίκης. Το επιμέρους σκορ στην τελευταία περίοδο ήταν 7-23 και έτσι διαμορφώθηκε το τελικό 60-76, που είναι μια νίκη με μεγάλη βαθμολογική σημασία για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος καθώς απομένουν μόνο 4 αγωνιστικές για τη λήξη του.

Η στατιστική ανάλυση του αγώνα ακολουθεί:

Διαιτητές : Τζαμάκου, Σταματόπουλος που είχαν καλή απόδση.

Τήρων Αγ. Θεοδώρων (Μοτσενίγος):
Βλασταρίδης, Χιώνης 2, Καζιάνης 18(4), Καγιώργης 3, Δανιήλ 7(1), Σακελλαρίου 15(3),
Νικολάου 2, Δήμου, Ξενάκης 13

Α.Σ.Λ Το Λεωνίδιο (Νικολαίδης – Δολιανίτης):

Τσεμπελής ,Μαγγωνάκης 26 (9/12 βολ, 4/6διπ, 3/7τρ, 6ρμπ, 5 κλεψ), Μουλάς 1 (4ασιστ), Καττής , Βαρβατάκος 7 (1), Νικολόης 15 (5/8β, 2/4δ, 2/5τρ, 2κλ, 5ασ, 5ρμπ), Μακρινός , Λινάρδος ,

Φωσσές 4 (2/3δ, 2αμ-4επ ρμπ) , Μπουτσικάκης 14 (2/3β, 3/5δ, 2/3τρ, 8 αμ, 3επ, 1κοψ),

Μιχαλάς 9 (3/5δ, 1/1τρ, 2κοψ, 2κλ) , Κυρίος

17/28 ελ. βολές (60%)

16/33 δίποντα (48%)

9/18 τρίποντα (50%)

23 αμυντικά – 9 επιθετικά ριμπάουντ

15 λάθη

12 κλεψίματα

4 κοψίματα

14 ασίστ

23 κερδισμένα φαόυλ

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της αγωνιστικής:

ΑΠΟ Μεθάνων – Απόλλων Αρχ. Κορίνθου: 68-81

Ο Απόλλωνας Αρχ. Κορ. νίκησε εύκολα με τους Σταυρόπουλο – Λεβεντόπουλο σε πολύ καλή μέρα και παρατείνεται η αγωνία για τα Μέθανα.

Ναύπλιο 2010 – ΑΟ Ερμιόνης: 57-66

Η Ερμιόνη έκανε ακόμα μια μεγάλη νίκη, αυτή τη φορά εκτός έδρας απέναντι στο Ναύπλιο 2010 που αποτελεί απόδειξη της καλής δουλειάς που γίνεται στο σύλλογο τα τελευταία χρόνια.

Ολυμπιάδα Άσσου Λέχαιου – ΑΟ Κρανιδίου: 79-86

Δεν κατάφερε να κάνει την έκπληξη η Ολυμπιάδα απέναντι στο Κρανίδι παρόλο που πάλεψαν το παιχνίδι και δυσκόλεψαν τον αντίπαλο. Οι φιλοξενούμενοι παρά την κακή τους εμφάνιση κράτησαν την πολύτιμη νίκη

Οίακας Ναυπλίου – Αρατος Κιάτου: 66-67

Ο Οίακας έχασε την ευκαιρία να ξεφύγει με δύο πόντους από τα Μέθανα που τον ακολουθούν. ‘Ηττα στην έδρα του με 1πόντο από τον Άρατο που παραμένει μόνος τρίτος στην βαθμολογία.

ΚΑΟΚ Παλαίμων Κορ. – Αργοναύτης Ν. Κίου: 72-74

Τέλος ο Αργοναύτης Ν.Κίου κέρδισε στην Κόρινθο τον Παλαίμωνα Κορίνθου με 72-74 στο πιο συκλονιστικό παιχνίδι της αγωνιστικής.

Τη βαθμολογία του πρωταθλήματος μετά την 18η αγωνιστική μπορείτε να την δείτε πατώντας εδώ

Το επόμενο Σάββατο, 10 Μαρτίου στις 5:00μ.μ, η ομάδα μας υποδέχεται στο κλειστό του Λεωνιδίου τον ΚΑΟΚ Παλαίμωνα Κορίνθου και θέλει όλους του φίλους της να βρεθούν στο πλευρό της για να στηρίξουν την προσπάθεια που κάνει για την κατάκτηση του τίτλου.